Junarose JRNEW SINGLET - Linne - snow vit
Junarose Blazer - paloma

Dammsugarpåsar Philips City Line Tokio

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,JDY JDYDELIGHT - Kofta - evergrönKIOMI Vardagsklänning - dark blåKIOMI Långärmad tröja - mauve sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

KIOMI Kofta - goblinblå
Kaffe VICTORIADRESS - Maxiklänning - midnight marine
Kaffe TILLY BLOUSE - Tunika - smoked pearl

Poster båt i ishav, 50x70 cm

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Kaffe VICTORIA BLOUSE - Blus - midnight marineKaffe JILLIAN - Blazer - dark grå melange Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",khujo YAMINA - Sweatshirt - grå/blåKaren Millen FOLDED CREPE DAY DRESS - Vardagsklänning - röd eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Helsport Pasvik 6-8 Outertent + Pole grön
KariTraa ULLA CAPRI - Långkalsonger - naval

DAily Sports, Byxor, Strl: 44, Mörkblå

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Lost Ink BUTTON THROUGH BODYCON DRESS - Fodralklänning - röd

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Louche EVANS - Blus - winele coq sportif TENNIS ROBE - Sportklänning - vit/cobalt/pur rougeCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Levete Room ALINA - Blus - dawn purpleLimited Sports SKORT FANCY - Sportkjol - vitLost Ink Plus DRESS WITH CROSS TIE WAIST - Vardagsklänning - navy

Läs mer...
LOVE2WAIT DRESS NURSING COLLAR - Jerseyklänning - navy
Missguided SLINKY EXTREME COWL MINI DRESS - Jerseyklänning - rust

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. mint&berry Maxiklänning - beigemint&berry Blus - saluteMadewell RETRO DRESS IN MATILDA FLORAL - Maxiklänning - dark night
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättMore & More ARM NORMAL - Skjorta - deep petrolMorgan DINCO - Blus - blancMAMALICIOUS MLKRISTINE - T-shirt med print - blå depths att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Mango BALU - Skjortklänning - röd

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Marc O'Polo RUGBY STYLE - Piké - combo
Marc O'Polo CARDIGAN LOBGSLEEVE OPEN FRONT - Kofta - fresh pine

EU-kandidaterna om Frontex' budget

Marni Parkas - multicolor

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotMAX&Co. Vardagsklänning - turquoiseWEEKEND MaxMara DELIA - Skjorta - weißNoppies CARDIGAN LUCIA - Kofta - light grå melage ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
New Look FRIENDS PHOTO LOGO TEE - T-shirt med print - vit
ONLY Play ONPCLARISSA TRAINING TEE - Funktionströja - rhododendron
ONLY Play ONPAQUA TRAINING BRA - Sport-bh - phantom for leaf clover
Noisy May NMCARLI CARDIGAN - Kofta - olive night

Viktigt!

  Produktbeskrivning

  Sovtäcke för sommarens camping, stugsemester och husvagn

  Lyxig sovsäck som även kan användas som täcke. Integrerad kudde som går att ta bort. Mjukt material som känns skönt mot huden. Sovsäcken har en extra 1/4-lång dragkedja på motsatt sida för att ge ökad ventilation och en befriande rörelsefrihet.

  Temperatur enligt EN 13537*:
  Komfort: 7° C
  Lägre gräns: 2° C
  Extrem: -13° C

  * Sovsäcken är testad enligt den gemensamma branschnormen EN 13537. Normen ger ungefärliga temperaturer i vilka en normal man respektive normal kvinna ska kunna sova komfortabelt utan att frysa. Komforttemperaturen anges för dam och den lägre temperaturgränsen anges för herr. Normen ger en bra fingervisning, men du kan göra mycket för att påverka din sovkomfort själv. Grundläggande att komma ihåg är att det är du som värmer upp sovsäcken och inte tvärt om. Gå och lägga dig varm, torr och mätt så håller du värmen bättre. Ett annat tips är att gå på toa innan du går och lägger dig, vätska binder kyla och gör dig kallare!

  Detaljer

  • Två lager Isofill performance-isolering
  • Integrerad kudde (avtagbar)
  • Går att öppna och använda som täcke
  • Öglor som går att fästa en liner i (liner ingår ej)
  • Dragkedja med bra glid som inte fastnar
  • Kan sättas ihop med ytterligare en sovsäck för att skapa en dubbel
  • En extra 1/4-lång dragkedja på motsatt sida
  • Huva med blixtlås
Specifikation
Säsong
3-säsongers sovsäck  
Sovsäck
Kategori: Syntetisk sovsäck
Form: Täcke Rektangulärt
Material
Fyllning: Syntetfiber  
Dimensioner
Storlek: 225 x 90 cm, Packstorlek: 42 x 22 cm, Passar kroppslängd: 190 cm
Vikt
1600 g  
Material
230T microfibre 100% polyester, Isolering: 1000 g Isofill, Foder: 190T 100% borstad polyester
Kön
Unisex
Aktuell i vårt sortiment
2018
Produktnummer
755735
 • KIOMI Slip-ins - light blå

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • ONLY SHOES ONLSHILOH METALLIC - Sneakers - vit/rosa metallic

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Tamaris Klassiska pumps - platinum glam...

  Anna Field Vardagsklänning - röd

 • Noa Noa BASIC - Kofta - adobe rose
  Native Youth THE ANGELA CROP - Långärmad tröja - dusty rosa