LED-strålkastare, 6000K, Svart 50W ozlrus3856-StrålkastareLjusstake i mässing, höjd 10 cm, Mässing


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Havsö Frida 3.5 Mikrovågsugn

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Gripsholm Bordslöpare Herman 35x120 ljusgrå
Gosedjur - Love - Alla Hjärtans dag

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBarnvagnshänge Dinglis med text : RÖR MIG INTE!, Ko Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Doftljus, Scented Candle - You melt me
Väggdekor väggord väggtext Att fela är mänskligt att

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Gripsholm Pläd 130x170 130x170 vinröd

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
DYMO D1 märktejp flex nylon 12mm, svart på vitt, 3.5m rulle

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Oscar of Sweden Indigoblå Skjorta Med FjärilarBardvier Harvey Blå slim fit skjortavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Julgranskula Röd Cecilia
Oscar of Sweden Blå Kortärmad Skjorta Med Beige Ruta

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Oscar of Sweden Mörkblå Oxfordskjorta Skjorta

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Kronstadt Johan Oxford skjorta, Navy
Smiley kortärmad body, randig
Poster - Eiffeltornet Paris 30x40cm

På tisdagen godkände ministerrådetSalming Ankelstrumpa, Vit, UnisexAmpelhållare Isländsk VallhundPierre Robert, Sport Wool L Sleeve, Dam, Sage Grön den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Väggdekor - Kaffekoppar
Garderobsförvaring

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenIlse Jacobsen Rub 15 gummistövlar, Gammelrosa anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Fixoni, Randig body med brodyr blå/beige 68 cl