Cream UNIFORM DRESS - Jeansklänning - royal navy blå
Kaffe AMBER TUNIC - Tunika - peach whip

2 Villeroy & Boch New Fresh Collection Steak Plate Porcelain

Rättsosäkra åldersbedömningar kan ha påverkat utgången i tusentals asylärenden, vilket uppmärksammats sedan länge, bland annat i rapporten från FARR, Barnrättsbyrån och nätverket #vistårinteut. En envis journalistisk Negra Efendić. Nu har hanteringen även anmälts till Justitiekanslern av Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar och Civil Rights Defenders. Läs mer om JK-anmälan!

Enligt januariöverenskommelsen ska åldersbedömningarna utredas, men ännu har ingen utredare tillsatts. ”Resultaten från utredningen borde varit klara igår”,Keepsake HEADLINES GOWN - Festklänning - rödKIOMI TALL Blazer - maritime blåKaren by Simonsen VERONIQUE DRESS - Vardagsklänning - magnet sade Sofia Rönnow Pessah från Rådgivningsbyrån vid ett seminarium i riksdagen som ordnades den 16 maj av riksdagsledamöter och organisationerna bakom JK-anmälan, tillsammans med Barnrättscentrum vid Stockholms Universitet, Sveriges Advokatsamfund samt riksdagsledamöter. Webbplatsen "Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar" har publicerat ett utförligt referat.

Läs om seminariet!

Lacoste Sport Piké - dragonfly/vit
Lauren Ralph Lauren Woman PLEATED - Blus - vit
Lost Ink EMBELLISHED CARDIGAN - Kofta - navy

Karta United States of America från år 1857, 125x100 cm

FB post 812 av EU:s medlemsländer har redan nationella förteckningar över säkra ursprungsländer i syfte att skynda på asylprocessen.Lauren Ralph Lauren Fodralklänning - chateau rougeLauren Ralph Lauren MARCINO CLEORA - Jerseyklänning - admiral grön Personer från ett så kallat säkert land har inte rätt till en individuell prövning vilket är en helt central del av asylrätten. Kommissionen föreslår en enda gemensam EU-förteckning där följande utses som säkra länder: Albanien, Bosnien och Hercegovina, Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbia och Turkiet. Ett av Sveriges krav i EU- förhandlingarna har varit att Turkiet ska tas bort från listan.

Vi är starkt emot listan med “säkra länder” och att det ska gälla i alla EU-länder. Individer som kommer från ett "säkert ursprungsland",Lauren Ralph Lauren BABY - T-shirt med print - whisper blå/silkLacoste LIVE Långärmad tröja - geode eller via ett "säkert tredje land", eller har varit i ett "första asylland" måste även de få genomgå en fullständig asylprocedur inom EU enligt asylrättens principer. Återigen innebär detta förslag att EU frånsäger ansvaret genom outsourcing av asylrätten till länder utanför EU. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Nordisk Selma -8° Sleeping Bag M (2019)
le coq sportif TENNIS JUPE - Sportkjol - sky captain

FILIPPA K. Långärmad polo top. 100% Merino Wool. NY med lapp. Storlek X Large

FB post 7

I Ungern har det gjorts straffbart att hjälpa migranter och asylsökande. Liknande lagar diskuteras runt om i Europa. Hjälporganisationer som deltagit i räddningsarbete på Medelhavet har fått dyra böter och tvingats avsluta sin räddningsverksamhet. Transportöransvaret innebär att den som hjälper en flykting över gränsen begår ett brott och i Sverige har röster höjts för att kriminalisera hjälp till papperslösa personer. Vi anser det helt oacceptabelt att kriminalisera humanitär hjälp till skyddsbehövande. Att rädda människor på Medelhavet, bistå papperslösa med humanitär hjälp eller hjälpa skyddsbehövande över EU:s yttre gränser eller landsgränser är inte brottsligt. Brottsligt är att neka människor deras rätt att söka asyl och att skicka tillbaka dem till platser där de riskerar kränkande behandling. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...

EU-kandidaterna om tillfälliga uppehållstillstånd

Levete Room CLAUDIA - Maxiklänning - mustard combi

FB post 6

Permanenta uppehållstillstånd har varit norm i Sverige i över 30 år fram till 2015 då tillfälliga uppehållstillstånd infördes temporärt genom en tillfällig lag. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning, som är en del av Luxuar Fashion Festklänning - royalblauMissguided WRAP OVER TIE SIDE BLOUSE - Blus - ivoryCEAS, innebär att Sverige inte skulle kunna återgå till permanenta uppehållstillstånd. Enligt förslaget skulle EU:s medlemsstater bara kunna bevilja tillfälliga uppehållstillstånd.

Vi anser att skyddsbehövande som huvudregel ska beviljas permanenta uppehållstillstånd, inte temporära. Att förbjuda permanenta uppehållstillstånd är bortom vett och sans eftersom det är känt att människor utan permanent uppehållstillstånd lever i oro och otrygghet, vilket också minskar möjligheten till deltagande i samhället. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.Moss Copenhagen JORDY - Linne - dark grå melangeMaya Deluxe GEOMETRIC EMBELLISHED SEQUIN BODICE MAXI DRESS - Festklänning - nudemint&berry Jerseyklänning - crimson

Läs mer...
mint&berry Skjorta - grön
Massimo Dutti MIT HAHNENTRITTMUSTER - Väst - brun

EU-kandidaterna om asylskäl efter flykten

FB post 5

Skyddsgrundsförordningen är en del av CEAS (Common European Asylum System) och reglerar vem som kan betraktas som flykting eller skyddsbehövande. En av punkterna i förslaget till ny skyddsgrundsförordning innebär att personer som ändrar eller kommer ut med sin tro, sin sexuella läggning alternativt gör politiska uttalanden mot hemlandet, efter att de flytt inte kommer kunna åberopa detta i sin asylansökan. Detta även om det nya omständigheterna kan leda till förföljelse i hemlandet. MAMALICIOUS GESTREIFTES - Vardagsklänning - dark blåMarella BASCO - Vardagsklänning - rustMango RAFIKI-H - Skjortklänning - medium blå
Att neka asyl på grund av att andra skyddsskäl har uppkommit under efter flykten strider mot asylrätten. Vi anser att varje individ har rättMango SINAIA - Kofta - sandMarc O'Polo LONG SLEEVE SLIGHT - Långärmad tröja - deep atlanticMarc O'Polo SLOW VEST STAND UP - Väst - burnt olive att ändra sin religiösa tro, politiska åskådning, komma ut som hbtq-person eller ändra sin sexuella läggning efter att de kommit till Europa. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
mbyM MASH - Vardagsklänning - dark blå

EU-kandidaterna om Libyen

FB post 4

EU:s stats- och regeringschefer enades i februari 2017 om att sluta en överenskommelse med Libyen. Den går ut på att EU-länderna ska utbilda och stödja den libyska kustbevakning för att hindra att personer försöker fly över Medelhavet till EU. EU-kommissionen lovade även att öronmärka motsvarande 1,9 miljarder kronor ur EU-budgeten, bland annat för att bistå Libyens kustbevakning. Vi anser att detta samarbete leder till större utsatthet för den som tvingats migrera eller fly snarare än att lösa EU:s asylpolitik. EU är medskyldigt till den omänskliga behandling som flyktingar och andra migranter utsätts för i Libyen, liksom i andra länder där människor hamnar genom externaliseringen av EU-ländernas gränskontroll. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
M Missoni Kofta - blå
Monki ADA DRESS - Vardagsklänning - rust

EU-kandidaterna om Frontex' budget

MAX&Co. CALCETTO - Vardagsklänning - dark grå

FB post 3Europeiska gräns- och kustbevakningsbyrån, Frontex, är EU:s gemensamma gränspolis och har till uppgift att hålla migranter utan tillstånd utanför EU:s gränser. Frontex stödjer medlemsländerna i deras verksamhet gällande gränsbevakning, återvändande och samarbete med länder utanför EU. De senaste åren har Frontex budget ökat. Vi sätter oss emotNA-KD CROPPED ONE SHOULDER - Långärmad tröja - multiNew Look FIFTH AVE TEE - T-shirt med print - vitNew Look ANIMAL SASHA SNAKE - Blus - grå ökade anslag till Frontex. På Medelhavet bedriver EU:s gränsbyrå Frontex krig mot smugglare med motiveringen att smugglarna är skyldiga till att många dör. Men EU-ledarna nämner inte att det är unionens gränspolitik som tvingar människor att resa irreguljärt och har öppnat marknaden för smugglarna. FARR och RWS har frågat kandidaterna till EU-valet vad de tycker.

Läs mer...
Noa Noa HEAVY - Långärmad tröja - tofu
Needle & Thread ROCOCO BODICE GOWN - Festklänning - graphite
Oasis FLOWER PRESS STRIPE VEST - Linne - multi blå
Object OBJMAG - Långärmad tröja - sky captain

Viktigt!

  Hue Fuzo stolplampa för utomhusbruk
  Philips Hue White 

  - 230V, för fast installation
  - Integrerad LED-belysning
  - Varmvitt ljus (2 700 K)
  - Svart
  - Smart styrning med Hue-bryggan (köps till ovan)

  Automatisera belysningen för enkel styrning och trevnad
  Nu kan du utöka Hue till utomhusytorna. Stolplampan Fuzo kan anslutas till den befintliga Hue-bryggan så att du får tillgång till alla funktioner såsom fjärrstyrning och schemaläggning. Med sitt höga ljusflöde välkomnar den dig hem. Hue-brygga ingår inte. 

  Specialdesignad för utomhusytor
  -  Högt ljusflöde
  -  Högkvalitativ aluminium och överlägsna syntetmaterial
  -  Vädertålig (IP44)

  Enkel styrning och trevnad
  -  Smart styrning både i och utanför hemmet
  -  Ställ in belysningen så att den hälsar dig välkommen hem
  -  Ställ in en timer för bekvämlighetens skull
  -  Styr det på ditt sätt

  Komplett styrning från en smart enhet med Hue-bryggan
  -  Kräver en Philips Hue-brygga (köps till ovan)

  Styr det på ditt sätt
  Anslut dina Philips Hue-lampor till Hue-bryggan och börja utforska de oändliga möjligheterna. Styr belysningen från din smartphone eller surfplatta via Philips Hue-appen eller lägg till inomhusströmbrytarna i systemet för att byta ljus. Ställ in timers, aviseringar, larm och mycket mer och njut av den kompletta Philips Hue-upplevelsen. Philips Hue fungerar även med Amazon Alexa, Apple Homekit och Google Assistant så att du kan styra belysningen med rösten.

  Kräver en Philips Hue-brygga
  Genom att ansluta dina Philips Hue-lampor till bryggan kan du styra belysningen från din smarttelefon eller surfplatta via Philips Hue-appen. Du kan också tända, släcka och dimra dina Philips Hue-lampor med hjälp av Philips Hue-strömbrytaren med dimmer. 

  Ställ in en timer för bekvämlighetens skull 
  Njut av längre kvällar utomhus, avsluta trädgårdsarbetet senare eller gå ut med soporna efter solnedgång. Ställ in Philips Hue så att belysningen tänds automatiskt vid att lägga scheman eller använd soluppgångs- och solnedgångsprogrammet. Naturligtvis kan du även släcka eller dimra belysningen på samma sätt. Du behöver aldrig mer oroa dig för om du glömde släcka lamporna.

  Vädertålig (IP44)
  Den här Philips Hue-utomhuslampan är särskilt utformad för utomhusmiljöer och har genomgått noggranna prestandatester. IP-klassen anges med två siffror: den första hänvisar till skyddsnivån mot damm, den andra till skyddsnivån mot vatten. Den här lampan är märkt med IP44, vilket innebär att den är skyddad mot vattenstänk från alla håll. Den här produkten är den vanligaste och passar för allmänt utomhusbruk.

  Hög kvalitet
  Produkterna är särskilt framtagna för utomhusbruk. Vi använder material av högsta kvalitet för att säkerställa bästa möjliga prestanda utomhus som smart användning av material för bästa möjliga radiofrekvens.

  Högt ljusflöde
  Denna Philips Hue-lampan har ett högt ljusflöde för att du ska kunna lysa upp trädgården på ett bekvämt sätt. Använd denna Philips Hue-lampan för att lysa upp dina entréer och skapa stämning.

  Design och finish
  - Material: metall, syntet
  - Färg: svart

  Extra funktion/tillbehör, medföljer.
  - Dimbar med Hue-app och strömbrytare

  Produktens mått och vikt
  - Höjd: 77 cm
  - Längd: 10 cm
  - Bredd: 10 cm
  - Nettovikt: 2,280 kg

  Tekniska specifikationer
  - Nätström: Intervall 220–240 V, 50–60 Hz
  - För fast installation
  - Lampteknologi: LED, 24 V
  - Antal lampor: 1
  - Wattstyrka på medföljande lampa: 15 W
  - Maximal wattstyrka på ersättningslampa: 15 W
  - Ljusfärg: varmvit
  - Totalt ljusflöde för armatur: 1 150 lm
  - Reglerbart armatur
  - LED
  - Inbyggd LED
  - Energiklass för medföljande ljuskälla: inbyggd LED + glödlampa i klass A
  - Armaturen kan användas med ljuskällor i klass: A+ till E
  - Livslängd upp till: 25 000 timmar
  - IP-kod: IP44, skydd mot föremål större än 1 mm, skydd mot vattenstänk
  - Skyddsklass: II – dubbelisolerad
  - Ljuskällan motsvarar en standardglödlampas: 80 W

  Service
  - Garanti: 2 år

  Förpackningens mått och vikt
  - Höjd: 83,3 cm
  - Längd: 16,5 cm
  - Bredd: 16,5 cm
  - Vikt: 2,644 kg

  Övrigt
  - Särskilt utformad för: Trädgård och uteplats
  - Typ: Contemporary
  - Typ: Vägglampa


  Produktserie: Hue Outdoor

   

 • Les Tropéziennes par M Belarbi LINETTE - Snörstövletter - noir

  Sedan 1998 delar FARR ut ett årligt ungdomsstipendium. Syftet är att stödja insatser av ungdomar för asylrätten och/eller för att öka förståelsen mellan människor av olika etniska ursprung. Stipendiet delas numera ut till minne av Carl Lundevi, ung och...

  Läs mer...

 • Pedro Miralles Stövletter - amalfi nero

  Här finns dokument som behandlades vid FARR:s årsmöte söndagen den 31 mars 2019. Resultaträkning 2018 - fastställd Balansräkning 2018 - fastställd Revisionsberättelse 2018 (Styrelsen beviljades ansvarsfrihet) Topshop ORLANDO SLING SHOE - Sandaler - gold...

  Betty & Co Blus - classic blå/vit

ONLY Vardagsklänning - super rosa
ONLY Blus - skyway
ONLY ONLNOVA DEEP - Blus - night sky

Kontakt

ONLY ONLLECO LONG CARDIGAN - Kofta - dark grå melange

+468-710 02 45

info(a)farr.se

Box 391,
101 27  STOCKHOLM

ONLY Sweatshirt - navy blazer
ONLY Carmakoma CARIRENA COAT - Parkas - night sky

Medlemssidor

Medlemssidorna är just nu stängda på grund av resursbrist. Vi hoppas kunna öppna ett nytt medlemsforum på en annan plattform.

OYSHO AUS VELOURS - Träningsbyxor - bordeaux
Sosao LARGO RIGA RACHEL - Maxiklänning - multi/gallo/fuchsia

Stöd FARR!

Opus FAUNE - Blus - olive grön

  

SWISH

123 327 8983

Postgiro 520890-5

Pepe Jeans ROSIE - Skjorta - gp6 denim